BankGiro Loterij loten koop je hier! Mis de meeste kans op de Jackpot niet!

BankGiro LoterijDe BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland vanwege haar inzet voor culturele organisaties. Als je meedoet met de loterij dan help je ook deze doelen behalen met een gedeelte van je inleg. De andere gedeelte wordt uitgekeerd voor de prijzenpot.

In elk jaar vinden er 15 trekkingen plaats bij de Bankgiro Loterij.  Dit zijn de 12 maandelijkse trekkingen. Waarbij je elke maand kans maakt om één miljoen euro rijker worden.

Bovendien zijn er jaarlijks 3 extra trekkingen met extra mogelijkheden om te winnen. In 2017 worden in april,  oktober en  december de uitslagen van de drie extra trekkingen bekend gemaakt. Deze trekkingen worden als Paastrekking, Herfsttrekking en Kersttrekking genoemd.

Bij de BankGiro Loterij, speel je mee met je eigen bakrekening nummer. Namelijk met de laatste 5 cijfers van je rekeningnummer en 2 eindletters vormen je lotnummer. Het is ook mogelijk met meerdere lotnummers mee te spelen. Zo vergroot je je kans op winnen.

 

De fantastische prijzen van de BankGiro Loterij!

BankGiro LoterijElke maand  maak je kans op meer dan 100.000 prachtige prijzen. De deelnemers van de BankGiro Loterij worden dagelijks verast door de verschillende trekkingen.

Als je meespeelt met de Bankgiro Loterij dan spaar je automatisch Miljoenen Munten. Bij elke trekking krijg je er één munt per lot erbij. Daarmee kun je maximaal 15 munten sparen in een jaar, omdat er 15 trekkingen zijn op jaar basis. Bij het begin van een nieuw jaar begin je ook opnieuw met sparen.

De Miljoenenprijs wordt verdeelt onder de deelnemers met de winnende combinatie. Diegene wie de meeste Miljoenen Munten heeft gespaard krijgt de grootste deel uitgekeerd. Hoe meer loten je hebt in een maand die meedoen met de trekking hoe meer Miljoenen Munten kun je gebruiken als je wint!

De Miljoenenprijs wordt in de even manden zoals februari, april, juni… getrokken.

De prijzen voor de verschillende trekkingen bestaan uit van de volgende:

  • €1 miljoen, 1 keer in de maand
  • €100.000, elke zaterdag
  • een auto, elke zondag
  • €10.000, alle werkdagen
  • cadeaubonnen, arrangementen, toegangskaarten en de prijs naar keuze

Wat zijn de kosten van een lot?

Meedoen met de Bankgiro Loterij kost voor maar €13.25 per trekking. Als je het nog spannender wilt maken dan kan je voor  €0.50 extra meespelen met de Weekprijzen Verdubbelaar. Wat leuk is aan de Weekprijzen Verdubbelaar, dat voor maar een halve euro ontvang je twee keer de gewonnen geldbedrag. Dus in het geval dat je geluk hebt kan dit een groot verschil maken.

De maandelijkse trekkingen vinden plaats op de laatste doordeweekse dag bij het begin van de volgende maand, en dit gebeurd in ieder geval altijd voor de 10e. Zo kunnen de winnende lotnummers altijd op de tiende van de maand bekend gemaakt worden.

De weekeind prijzen worden natuurlijk gelijk, dagelijks gecommuniceerd.

Als je een geldprijs hebt gewonnen, dan hoef je hier verder geen moeite voor te doen want dit wordt automatisch op je rekening gestort. Dit is de voordeel van online meespelen. Betalingen gaan vrijwel automatisch, dus je kunt het ook niet vergeten.

Vergelijk de kosten, prijzen en winkansen van de zes meest verkochte loterijen met elkaar!

Goede doelen van de BankGiro Loterij:

Bankgiro LoterijDe BankGiro Loterij is ontstaan om goede doelen te steunen. Als je meedoet met de trekkingen dan steun jij ook met de helft van jouw inleg de volgende goede doelen.

Tussen 2002 en 2015 heeft de BankGiro Loterij 294 miljoen euro uitgekeerd aan haar beneficiënten. Het is een enorm groot bedrag wat zonder de spelers van deze loterij niet mogelijk zou zijn.

In het jaar 2015 kon zij dankzij haar deelnemers ruim €62,8 miljoen bijdragen aan culturele doeleinden. En dit bedrag blijft maar stijgen. Zo is het een jaar later ruim €66,9 miljoen aan steun uitgekeerd.

Twee derde van dit bedrag gat naar museum, molens en monumenten. Dit zijn onder andere: Rijksmuseum, Hermitage Amsterdam, Mauritshuis, Van Gogh Museum, Kunsthal Rotterdam, Zuiderzeemuseum en het Spoorwegmuseum.

De loterijen die geld afdragen naar verschillende goede doelen, zorgen ervoor dat non profit organisaties kunnen overleven. Dit is essentieel om onze culturele erfgoed te kunnen behouden. Dankzij de Bankgiro Loterij krijgen deze doelstellingen meer bekendheid en daardoor wordt er aandacht gericht op de actuele problemen.

Tegenwoordig zijn er 69 organisaties die gebruik maken van de steun van de Bankgiro Loterij.

Het BankGiro Loterij Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunen beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten, podiumkunsten en concerten. Namelijk de resterende een derde van het geld wordt hieraan besteden.  Ze zetten zich in om de huidige generaties te verbinden met cultuur.

Geschiedenis

Het werk van de BankGiro Loterij  is begonnen met het jaar van 1961 wanneer de opbrengst was bestemd voor doeleinden  zoals volksgezondheid, welzijn en cultuur. Tot 2001 bedroeg de inleg ongeveer 66 miljoen euro in een jaar.

In het najaar van 2002 ontstond de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen die bestaat uit drie loterijen. Dit zijn de Nationale Postcode Loterij, de Vrienden Loterij (toenmalige Sponsor Bingo Loterij) en de BankGiro Loterij. Deze zijn de drie Goede Doelen Loterijen die samenwerken met elkaar voor mens en milieu. Ze zetten zich in om verschillende doeleinden te steunen in Nederland.

De Goede Doelen Loterijen zijn opgericht om fondsen te werven om te kunnen helpen waar dat het hardst nodig is.

Opzeggen

Doe mee en maak zelf ook een kans om te winnen terwijl je helpt.

Je speelt mee zolang je wilt.

Opzeggen kan via brief en telefoon: 0900-3001600