Eurojackpot met een Jackpot van ten minste €10 miljoen!

EurojackpotDe Eurojackpot loterij is een Europees gecoördineerd kansspel in samenwerking met verschillende Europese landen. Deze deelnemende landen zijn onder andere: Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Kroatië, Finland, Noorwegen, Sweden, Denemarken, Slovenië, Estland…

Als je meedoet met de Eurojackpot dan mag je helemaal zelf de lotnummer bepalen.

Voor maar €2 maak je kans op de soms gigagrote Jackpot. Deze jackpotprijs is altijd minimaal €10 miljoen en het kan oplopen tot van €90 miljoen!

De hoogte van de prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de deelnemende landen. En dat de Jackpot bij de vorige trekkingen wel of niet gevallen is.

Er is elke vrijdag avond om 22:00 uur een trekking. Deze vindt plaats in Finnland, Helsinki. Uiteindelijk is het mogelijk tot 18.55 uur de laatste lot kopen voor deze avond.

De uitslag wordt om 22.00 uur bekendgemaakt en op de website van de Eurojackpot vermeld. Dit is ook op Teletekst pagina 554 terug te vinden.

Eurojackpot is: voor maar twee euro kans op miljoenen!

Meespelen met de Eurojackpot is heel eenvoudig. Je kunt via deze website een of meerdere loten kopen voor maar €2. Het is ook mogelijk om vooruit te spelen en loten kopen voor latere trekkingen. Zo zal je geen trekkingen missen.

Als je een lot koopt dan kun je kiezen tussen een lotnummer zelf bepalen of laat je door de computer een lotnummer uitkiezen. De lotnummer bestaat uit 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens twee bonusgetallen uit 1 t/m 10.

Heb je alle getallen goed? Dan win je de Jackpot! Hoe meer loten je koopt hoe meer kans je maakt op een van de hoge prijzen of zelfs op de Jackpot.

 

button

Wat kun je winnen?

Naast de Jackpot zijn er nog vele andere geldprijzen om te winnen. Van de totale inleg gaat 50% naar het prijzengeld en het wordt verdeeld onder de 12 winbare prijzen. Namelijk is de prijzenpot verdeeld in 12 prijscategorieën.

De hoogte van de prijzen wordt altijd achteraf bepaald en is het afhankelijk van het aantal verkochte loten en het aantal winnaars per prijscategorie.

Een ding staat wel altijd vast en dat is de minimale Jackpotprijs van €10 miljoen. Valt de Jackpot niet? Dan kan hij stijgen tot een recordhoogte van €90 miljoen.

Over de verwachte hoogte van de Jackpot woord elke week een inschatting gemaakt. Dit wordt als gecommuniceerde Jackpot in de media gebracht. Als de Jackpot “valt” dan wordt de exacte prijsbedrag bepaald, dus dit gebeurd na de trekking.

De uiteindelijke prijsbedrag kan dus lager maar ook hoger uitvallen dan de vooraf verwachte Jackpotstand.

Vergelijk de prijzen, trekkingen en winkansen met andere Nederlandse loterijen>>

EuroJackpot

Goede doelen

De winst van EuroJackpot gaat naar goede doelen. Het werk van 19 goede doelen zijn ondersteunt door EuroJackpot op het gebied van sport, cultuur, welzijn en volksgezondheid. De Eurojackpot werkt samen met de Lotto.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Eurojackpot is begonnen In Amsterdam. Op september 2011 hebben een aantal Europese landen besloten om de Eurojackpot op te richten. Dit is dus nog een hele jonge loterij in vergelijking met andere Nederlandse loterijen.

De bedoeling van deze nieuwe loterij was om de spelers een kans te geven voor het winnen van extra grote Jackpot prijzen.

In maart 2012 was de eerste trekking. Toen was de gegarandeerde minimum Jackpot €10 miljoen. De eerste deelnemende landen waren toen: Duitsland, Estland, Slovenië, Finland, Denemarken en Nederland. De maximale Jackpot stond maar op €45 miljoen.

Met de loop van tijd melden zich steeds meer landen aan en hierdoor stijgt ook de hoogte van de Jackpot. In 2017 voegt Polen zich bij en hiermee staat de teller van het aantal deelnemende landen op 18.

Een prijs gewonnen?

Als je via internet meespeelt, dan log je in op jouw account bij Eurojackpot en daar vind je de overzicht van je gewonnen prijs. Het gewonnen geld wordt in “Mijn saldo” gestort waar vandaan je opnieuw mee kan spelen of het geld op je rekening kan overboeken.

Bij prijzen boven 10.000 euro neemt Eurojackpot contact met je op.

Opzeggen

  • Gratis opzeggen kun je per telefoon: 0800-1506, iedere werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur.
  • Het is ook mogelijk om een opzegbrief in te vullen.