Postcode Loterij is de steun voor mens en milieu. Klik hier!

De Postcode Loterij is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Regelmatig zien we bekende Nederlanders voorbij komen op de televisie in verband met de trekkingen, uitslagen of de reclame campagnes .

Deze ambassadeurs vertegenwoordigen en presenteren de belang van de Postcode Loterij in onze samenleving. Om even een paar van deze BN’ers te noemen: Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Winston Gerstanowitz, Gaston Starreveld, Ruud Gullit, Nicolette van Dam… enzovoort.

Dat de postcode Loterij zo populair is in ons land is natuurlijk geen toeval, want elke maand worden er honderdduizenden prijzen uitgereikt.

Bij de Postcode Loterij speel je mee met je eigen postcode. Maar het is ook mogelijk om met een andere postcode of meerdere postcodes mee te spelen. Om je postcode uniek te maken worden er nog 3 cijfers eraan toegevoegd.

Je kunt de regels, de kosten, de winkansen en de prijzen van de Postcode Loterij vergelijken met de andere Nederlandse loterijen. Bekijk hier De Loterijenvergelijker>>

 

Hoe werkt de Postcode Loterij?

Al voor 13 euro,  inclusief de Straatprijs Verdubbelaar maak je kans op schitterende prijzen!

Er vinden 12 maandelijkse en 2 extra trekkingen plaats in een jaar. Deze twee extra trekkingen zijn de zomer trekking in juli en de 1 januari trekking.

Bovendien heb je de mogelijkheid dagelijks, wekelijks en maandelijks een prijs te winnen.

Speel mee en maak kans op deze geweldige prijzen!

  • Iedere zaterdag verdeelt een hele postcode €100.000.
  • Elke zondag krijgt een winnende straat op alle loten €25.000. Naast dit mooie bedrag ontvangt één geluksvogel ook nog een splinternieuwe BMW!
  • Alle werkdagen zijn €1.000 verloot die de winnaars in de winnende postcode per lot mogen ontvangen.
  • Overige prijzen zijn: fietsen, cadeau bonnen, musicalkaarten en andere fantastische producten.

De uitslag van de 12 trekkingen wordt elke 5e van de maand bekend gemaakt. Deze is ook terug te vinden op de Teletekstpagina 551.

Postcode Loterij steunt goede doelen!

Postcode Loterij De Nationale Postcode Loterij staat voor mensenrechten, natuur bescherming en milieu. Hiervoor wordt 50% van de inleg besteden. Deze steun wordt aan organisaties uitgeleend die zich inzetten om onze wereld mooier te maken.

De Postcode Loterij zette zich in bij het begin voor de volgende 3 goede doelen: Novib, Vluchtelingenwerk en Natuurmonumenten. Omdat de opbrengst bleef groeien kon zij later haar steun uitbreiden.

Tegenwoordig ontvangen 95 goede doelen organisaties gelddonaties van de Postcode Loterij. Dit zijn o.a.: Wereld Natuur Fonds, Artsen Zonder Grenzen, Dance4life, Greenpeace, Stop Aids Now!,  War Child en Unicef ook aandacht.

In 2015 zijn er € 328 miljoen verdeeld voor deze doeleinden.

Meespelen is dan ook meer dan kans maken op een miljoenenprijs. Het is ook meehelpen voor een betere wereld.

Geschiedenis

De Nationale Postcode Loterij heeft maar een korte bestaan want die is opgericht in 1989  door 4 ondernemende mannen. Deze loterij is in leven geroepen met de duidelijke doelstelling om geld voor goede doelen in te zamelen.  De bedoeling was om hiermee de collectebus te kunnen vervangen.

In meer dan een kwart eeuw groeide de Postcode Loterij zich uit tot een van de belangrijkste loterijen van Nederland. De komst van de Postcode Loterij heeft evenwicht gebracht in de kansspel begunstiging, waarbij de Postcode Loterij geld doneert aan een groen en rechtvaardige wereld.

Samen met de Vrienden Loterij, die staat voor gezondheid en welzijn, en de Bankgiro Loterij met steun voor culturele erfgoed, vormen ze de 3 Goede Doelen Loterijen. Uit deze samenwerking is in 2004 de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen ontstaan.

Tegenwoordig spelen er ongeveer 2,7 miljoen mensen mee met de Postcode Loterij.

 

Opzeggen

Het is mogelijk schriftelijk of bellen: 0900-3001400