Vriendenloterij win een Prijs naar keuze!

By | November 28, 2017

Vriendenloterij win een Prijs naar Keuze, is een populaire prijs uit de prijzenpot van de VriendenLoterij. De kans dat je deze prijs wint is relatief groot. Deelnemers zijn vaak blij met deze kleine prijs, terwijl deze vaak niet veel meer waard is dan hun maandelijkse inleg. De kans om een grote geldprijs te winnen bij de VriendenLoterij is klein. Deelnemers vergoelijken hun deelname vaak door te stellen dat zij niet meedoen om te winnen, maar om de goede doelen te steunen. Zo’n Prijs naar Keuze wordt dan al snel gezien als een blijk van waardering in plaats van de sigaar uit eigen doos die het eigenlijk is.

Grote kans dat je de VriendenLoterij Prijs naar Keuze wint

Het prijzenpakket van de VriendenLoterij bestaat maandelijks uit geldprijzen van €250 tot €100.000, waardebonnen en producten. Incidenteel zijn er ook auto’s en prijzen van meer dan €100.000 te winnen. Prijzen van €25.000 en meer moeten worden gedeeld wanneer er meerdere loten met dezelfde eindcijfers zijn. Bovendien moet er over de gewonnen bedragen nog kansspelbelasting worden betaald.

Bij de VriendenLoterij speel je mee met je mobiele telefoonnummer. Uitsluitend de nummers die daadwerkelijk meespelen doen mee met de trekking. Met als enige uitzondering de auto’s die gewonnen kunnen worden met de AutoJackpot. Bij deze trekking doen alle lotnummers mee, aangevuld met cijfercombinaties die niet meespelen met een maximum van 10 miljoen cijfercombinaties. De AutoJackpot valt gegarandeerd één keer per jaar.

In 2016 verlootte de VriendenLoterij 1,8 miljoen prijzen onder 409.000 deelnemers. Gemiddeld zijn daarbij 109.000 deelnemers in de prijzen gevallen. De loterij benoemt op zijn website zelf een winkans van 1 op 4. Het grootste deel van de winnaars won daarbij de Prijs naar Keuze. De kans om de AutoJackpot te winnen was in 2016 ongeveer 1 op 5.300, de kans om de maandelijkse trekking van €100.000 te winnen was 1 op 36.000 en om een deel van één van de miljoenenprijzen te winnen had iedere deelnemer een kans van 1 op 24.700. Deze winkans is door de VriendenLoterij berekend uitgaande van deelname gedurende een jaar aan alle trekkingen.

 

Hoe werkt de VriendenLoterij win een Prijs naar Keuze?

Maximaal drie weken na de uitslag ontvangt de deelnemer een mail of brief waarin aangegeven staat dat hij de VriendenLoterij Prijs naar Keuze heeft gewonnen. In deze bekendmaking staat meestal een persoonlijke code waarmee de winnaar een keuze kan maken in de prijzenshop. De prijzenshop kent een gevarieerd en continu wisselend aanbod van (kook)boeken, dvd’s, waardebonnen en spellen. De prijzen zijn vaak niet meer waard dan één tot drie keer de inleg van de VriendenLoterij.

Met andere woorden: vanuit financieel oogpunt hadden mensen beter niet mee kunnen spelen en het product zelf kunnen kopen. Dit zouden ze echter niet hebben gedaan, want voordat zij deze prijs wonnen kenden zij veelal de behoefte niet om het product te kopen. Deelnemers zien de prijs echter graag als een leuk extraatje, terwijl het in feite een sigaar uit eigen doos betreft. Het doel bij deelname aan de VriendenLoterij is namelijk niet het winnen van een geldprijs. Althans, dat is niet het doel dat men wil etaleren – maar het steunen van goede doelen. Wanneer je dan iets wint, is het opeens een blijk van waardering en doet de waarde er niet zoveel toe.

 

‘Ik speel mee om de goede doelen te steunen’

Het is een veelgehoord antwoord op de vraag van de presentator – een ambassadeur noemt de VriendenLoterij zo’n bekende Nederlander – die met een cameraman in zijn kielzog de zojuist bekroonde winnaar van de loterij vraagt waarom hij meespeelt: het steunen van de goede doelen. Dit is een nobel en politiek correct antwoord, maar als je goede doelen wilt steunen kun je ook direct donateur worden.

Mensen spelen uiteindelijk altijd mee omdat ze iets kunnen winnen. Mensen dromen graag van het verwezenlijken van hun dromen – een groot huis, een snelle auto, een verre reis – op een eenvoudige manier en het liefst op de korte termijn. Loterijen voorzien in deze behoefte: zij houden mensen voor dat door deelname deze dromen uit kunnen komen.

Loterijen geven winnaars ook graag een gezicht: door te zien dat een gewoon iemand een grote geldprijs wint, denk jij ook kans te maken. En waarom niet? Die winnaar was ook ooit een dromer net als jij en kijk eens wat hem is overkomen! Wanneer mensen meespelen met een loterij, zetten zij de ratio vaak even aan de kant. Zij willen niets weten van winkansen en statistiek: de geluksfactor regeert. Wanneer mensen een keer iets winnen zoals de VriendenLoterij Prijs naar Keuze zijn ze weer even blij en blijven ze meespelen: winst is immers mogelijk gebleken.

Ben je een voetbal liefhebber? Bekijk hier de Vriendenloterij Eredivisie Campagne en steun je eigen voetbalclub>>

 

Wat is het sociale aspect van de VriendenLoterij?

Het sociale aspect van de VriendenLoterij is wel een pluspunt ten opzichte van andere loterijen. Het is hun missie om mensen die het niet zo makkelijk hebben een steuntje in de rug te geven door middel van het steunen van goede doelen. Alleen de naam van de loterij zegt al veel: zij willen vriend zijn van álle Nederlanders. De deelnemers van de loterij worden ook gewezen op het sociale aspect: je kunt meespelen met vrienden en je kunt vrienden ook laten delen in de prijzen die je wint. Daarmee prijst de VriendenLoterij de sociale verbondenheid van de maatschappij.

Bij de VriendenLoterij kunnen de goede doelen behoorlijk mee profiteren. Je inleg verdwijnt niet zoals bijvoorbeeld bij de Staatsloterij grotendeels in de staatskas. De VriendenLoterij is in 1989 opgericht op initiatief van Humanitas ter bevordering de bekendheid van goede doelen op het gebied van gezondheid, sport en welzijn. Het heette toen nog de Sponsor Bingo Loterij, in 2011 is deze naam gewijzigd in de VriendenLoterij. De VriendenLoterij valt onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen en heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

In de praktijk betekent dit dat de VriendenLoterij een onderneming is zonder winstoogmerk. Ruim vijftig procent van de inleg gaat naar goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Ook lokale goede doelen, clubs en verenigingen kunnen profiteren van de inkomsten uit de loterij. De VriendenLoterij claimt sinds 1998 ruim €787.000.000 te hebben geschonken aan 48 goede doelen en diverse clubs en verenigingen. De goede doelen varen dus in ieder geval wel bij jouw deelname aan de loterij.

Doe mee met de VriendenLoterij win een mooie prijs!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *