Vrienden Loterij is samen spelen en samen winnen!

De Vrienden Loterij is een loterij waar iedereen wint! Daarom is zij een vriend voor alle Nederlanders en speciaal voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Je doet mee door te spelen met je eigen mobiele telefoonnummer. Wil je dit niet of heb je geen mobiele telefoon, dan speel je door de Vrienden Loterij aangewezen fictief nummer mee.

Een lot kost €13.25 per trekking inclusief de Jackpot bonus. In een jaar vinden er 14 trekkingen plaats waarvan 2 zonder Jackpot. De loten zijn dan ook goedkoper voor deze 2 trekkingen en kosten maar €12.75.

Bij iedere trekking maak je kans op 100.000 prachtige prijzen. Je kunt hier een Volkswagen Polo, grote geldprijzen, fantastische vakanties en andere mooie prijzen winnen.

Als je met de Vrienden Loterij meespeelt dan speelt je automatisch mee met de Bingo. De Bingo trekkingen vinden wekelijks plaats.

Winnende lotnummers worden iedere maand op de negende bekend gemaakt. Als je een prijs hebt gewonnen dan wordt je op de hoogte gehouden via email of sms. Heb je je lot online gekocht? Dan krijg je de gewonnen prijzen op je rekening gestort.

Via deze website kan je online meespelen met de trekkingen van de Vrienden Loterij!

Vrienden Punten

Met je deelname aan de trekkingen van de Vrienden Loterij spaar je automatisch Vrienden Punten. Bij iedere trekking waar je aan meedoet spaar je 30 gratis Vrienden Punten en per kwartaal 30 extra Vrienden Punten.

Met deze manier spaar je het hele jaar door 540 punten en dit kan per punt €1000 waard zijn als je de Vrienden Punten Prijs wint! Met de Vrienden Punten maak je kans op extra geldprijzen tot de maximum van €540.000! Hoe langer je meespeelt, hoe meer punten je kunt sparen. Zo wordt het geldprijs ook hoger.

Indien je meerdere loten meespeelt dan maak je meerdere keren kans op deze extra geldprijs. Deze punten zijn geldig voor één kalenderjaar.

De Vrienden Punten Prijs wordt vier keer per jaar getrokken. Elk kwartaal is er dus een nieuwe kans op deze extra geldprijs.

De goede doelen van de Vrienden Loterij

Vrienden loterijDe Vrienden Loterij steunt 49 goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland.

Dit zijn onder andere de volgende instanties: KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Jantje Beton, Diabetes Fonds, Alzheimer Nederland, CliniClowns, Nederlandse Hartstichting en Pink Ribbon.

Ook veel clubs en verenigingen hebben er baat bij de toestroom van donaties. Je kunt dit ook zelf aangeven als je een speciale goede doel of een vereniging wilt steunen. Dit kan ook een lokale vereniging of club zijn. De zelfgekozen doel zal direct de helft van je inleg ontvangen.

De totale inleg van de deelnemers in 2015 was ruim €105,8 miljoen. Alleen de helft van dit bedrag is al overgedragen aan organisaties in de hulpsector van gezondheid en welzijn. Zo kun je zien wat een enorme hulp is dit voor onze samenleving.

Winkansen

De winkansen bij de Vriendenloterij voor een deelnemer op een prijs zijn 1 op 4. Als voorbeeld kijken naar 2015, toen werden er ruim 1,6 miljoen prijzen verloot. Per trekking hebben er meer dan 118.000 deelnemers een prijs gewonnen van de 453.000 kandidaten die hebben meegespeeld.

Alle prijzen vallen gegarandeerd met uitzondering van de auto’s uit de Auto Jackpot! Dit is een prijs die valt gegarandeerd minimaal een keer in het jaar. In 2015 viel de Auto Jackpot twee keer en was de kans om dit te winnen 1 op 5.400.

Maandelijks wordt de Auto Jackpot getrokken door de notaris in een combinatie van 7 eindcijfers. Zou dit een niet meespelende combinatie zijn dan schuift de auto door naar de Jackpot van de volgende maand. Zo kan de Jackpot maandelijks oplopen met meerdere auto’s.

Elke deelnemer maakt iedere maand kans op auto’s.

Geschiedenis

Na de Tweede Wereldoorlog werden loterijen opgericht om goede doelen te steunen. De Sponsor (Bingo) Loterij was de voorloper van de Vrienden Loterij.  Deze loterij is 1989 opgericht door de Vereniging Humanitas.

In 2011 kreeg de toenmalige Sponsor Bingo Loterij de naam van: de Vrienden Loterij.

Sinds 2002  is het de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen ontstaan. Dit is een verbondenschap tussen drie goede doelen loterijen met de bedoeling om samen de grootste probleemgebieden aan te pakken.

Ze zorgen er samen voor dat geld in de la komt bij niet commerciële instanties. Elke loterij heeft zijn eigen doelstelling. Zo worden bijvoorbeeld gebieden van gezondheid, welzijn, natuur, milieu, culturele erfgoed… ondersteund. Deze drie loterijen zijn: de Vrienden Loterij samen met Bankgiro Loterij en Nationale Postcode Loterij.

Vergelijk de drie Goede Doelen Loterijen met De Loterijenvergelijker>>

Opzeggen

Opzeggen is mogelijk via telefoon en brief onder vermelding van lotnummer. Voor meer informatie kun je de klantenservice bellen, iedere werkdag tussen 09:00 en 21:00 uur . Telefoonnummer: 0900-3001400.